Cursus Olieverf met Machiel van Soest

In deze cursus leer je wat de kwaliteiten van olieverf zijn en hoe je specifieke technieken kunt toepassen om levendige, realistische of expressieve abstracte schilderijen te maken. De onderwerpkeuze is vrij. Je hebt de mogelijkheid om te schilderen naar waarneming, een stilleven op te zetten, het interieur van de ruimte vast te leggen, of te werken naar aanleiding van een foto of abstractie. Bij elk onderwerp is het doel hetzelfde: het onderzoeken van de verschillende benaderingen van het schilderen met olieverf.

We zullen een aantal technieken behandelen, zoals het werken van dun naar dik, of eerst de grote vlakken aanbrengen met een brede kwast en vervolgens details toevoegen. Je zult ook leren over gelaagdheid en nat-in-nat schilderen. De nadruk ligt op het ontdekken van diverse methoden en het ontwikkelen van je vaardigheden met olieverf, ongeacht het gekozen onderwerp.

Gedurende de cursus komen de verschillende beeldaspecten aan bod, zoals compositie, toonwaarde, kleur en vorm, die bij elk onderwerp van evenveel belang zijn.

Of je nu je schildertechniek wilt verbeteren of nieuwe onderwerpen wilt verkennen, je bent van harte welkom om deel te nemen aan deze cursus.

logo-trans-klein

De International Art Club is een vereniging die je de mogelijkheid biedt je te ontwikkelen in tekenen, schilderen en grafische technieken.

  • Weimarstraat 23

    2562 GN Den Haag

Copyright 2017 IAC DEN HAAG ┬ę All Rights Reserved