Cursus Olieverf met Machiel van Soest

In deze cursus leer je wat de kwaliteiten van olieverf zijn en hoe je bijbehorende specifieke technieken kan toepassen om een levendig realistisch of juist sprekend abstract schilderij te maken.

Vergeleken met andere verfsoorten draagt olieverf langzaam en is pasteus, maar kan daarentegen ook sterk verdund in transparante lagen aangebracht worden. Deze eigenschappen van olieverf maken verschillende manieren van schilderen mogelijk, direct nat-in-nat schilderen of zoals de oude meesters deden gelaagd opbouwen vanuit een onderschildering.

Aan de hand van een stilleven, zelfportret of abstractie komen verschillende manieren van schilderen aan bod, tevens gaan we in op compositie, kleur, vorm en expressie. Aan het eind van de les bespreken we gezamenlijk het werk.

Deze cursus is voor iedereen die graag schildert, zijn techniek wil verbeteren en misschien nieuwe thema's wil aansnijden. Alle niveaus zijn welkom, van beginner tot gevorderd!

logo-trans-klein

De International Art Club is een vereniging die je de mogelijkheid biedt je te ontwikkelen in tekenen, schilderen en grafische technieken.

  • Weimarstraat 23

    2562 GN Den Haag

Copyright 2017 IAC DEN HAAG © All Rights Reserved