Sumi-e

Sumi-e betekent in het Japans: inkt-schildering. Sumi-e zijn inktschilderingen, waarbij een penseelstreek niet verbeterd kan worden. Waarbij de lege ruimte net zo belangrijk is als de inktafbeelding. Sumi-e  wordt ook wel de “schoonheid van de lege ruimte” genoemd. Eenieder besteedt aandacht aan het aanmaken van de pure zwarte inkt, waarbij het proces als meditatief ervaren kan worden. Uitgaande van de pure zwarte inkt worden verschillende schakeringen en kleurdiepten gemaakt: het vormt de persoonlijke basis van de sumi-e. Onbevangen en spontaan zetten we het onderwerp op het rijstpapier: 2024 is in Aziatische mythologie het jaar van de Draak: het eerste onderwerp waarbij we onze fantasie de vrije loop laten (22 januari), vervolgens schilderen we een Bloemsoort (12 februari) en een trotse Haan (18 maart).

logo-trans-klein

De International Art Club is een vereniging die je de mogelijkheid biedt je te ontwikkelen in tekenen, schilderen en grafische technieken.

  • Weimarstraat 23

    2562 GN Den Haag

Copyright 2017 IAC DEN HAAG © All Rights Reserved