Sumi-e

Sumi-e betekent in het Japans inkt-schildering. Sumi-e zijn inktschilderingen, waarbij een penseelstreek niet verbeterd kan worden. Waarbij de lege ruimte net zo belangrijk is als de inktafbeelding. Sumi-e  wordt ook wel de “schoonheid van de lege ruimte” genoemd. Een ieder besteed aandacht aan het aanmaken van de pure zwarte inkt, waarbij het proces als meditatief ervaren kan worden. Uitgaande van de pure zwarte inkt worden verschillende schakeringen en kleurdiepten gemaakt: het vormt de persoonlijke basis van de sumi-e. Onbevangen en spontaan zetten we onze penseelstreken op het rijstpapier. Ook deze cursus schilderen we onderwerpen uit de natuur: “aan zee”,  voorjaarsbloemen en vogels, in nader te bepalen volgorde.

logo-trans-klein

De International Art Club is een vereniging die je de mogelijkheid biedt je te ontwikkelen in tekenen, schilderen en grafische technieken.

  • Weimarstraat 23

    2562 GN Den Haag

Copyright 2017 IAC DEN HAAG © All Rights Reserved