Het Kuitwaard project

Deze gloednieuwe cursus is geïnspireerd door het werk van de hedendaagse Friese schilder Christiaan Kuitwaard.

Witte voorwerpen in een witgeschilderd kistje. Een spel van licht en vertaling. Een oefening in waarnemen, verstilling ervaren, bestudering van subtiele contrasten.

We werken met olieverf. We beginnen onze schildering met een toonwaardenstudie. Daarna maak je kennis met een techniek, genaamd sfumato, uitgevonden door Leonardo da Vinci. Een techniek waar ook Kuitwaard veel gebruik van maakt. De techniek wordt je stap voor stap aangereikt.

De onderschildering maken we met gebrande omber. Voor de eerste es heb je dus alleen die kleur nodig en wat lijn olie en terpentijn.

Verder 2 kleine schilderdoeken, formaat ongeveer 20x28 cm (linnen op karton kan ook) en verschillende maten kwasten van varkenshaar.

En kijk een goed naar alledaagse voorwerpen in je omgeving.. die je wilt, zou kunnen schilderen. Als je Kuitwaard zoekt op Google zie je legio voorbeelden. Ik heb natuurlijk ook veel voorwerpen bij mij. Dus geen zorgen.

Een cursus voor de fijnproever.

logo-trans-klein

De International Art Club is een vereniging die je de mogelijkheid biedt je te ontwikkelen in tekenen, schilderen en grafische technieken.

  • Weimarstraat 23

    2562 GN Den Haag

Copyright 2017 IAC DEN HAAG © All Rights Reserved