In deze cursus gaan we leren hoe we een gelijkend portret kunnen maken, dit gaan we oefenen aan de hand van een levend model. 

Bij aanvang zal er eerst met houtskool getekend worden; veel gevarieerde en korte oefeningen waarbij dus veel schetspapier nodig is, 

later in de cursus, wanneer we met lange zittingen werken, is de materiaalkeuze vrij. 

Hoe teken je een portret? Het begint bij de waarneming, wat zie je, hoe filter je dit en vertaal je dat in lijn en vlak.. Er wordt aandacht besteedt aan plasticiteit; licht en schaduw, toon, eventueel kleur, de verhoudingen; méten maar ook aan expressie, stijl, uitdrukking van het eigen handschrift.

Omdat er relatief weinig deelnemers zijn is er veel ruimte voor individuele begeleiding met name voor de diverse technieken zoals pastel, aquarel, olie-en acrylverf indien men met een van deze materialen wenst te werken. Men kan zich uiteraard ook tot het tekenen beperken en daarin de verdieping zoeken. Voor langere standen kan men dan overgaan op Siberisch krijt, Conté krijt, (kleur)potlood e.d. Kortom begeleiding op maat en geschikt voor elk niveau.