Sumi-e

Sumi-e is de Japanse benaming voor inktschildering. Met de inktstaaf (sumi), gewreven op een inktsteen en vermengd met water, maken we zelf de inkt aan. Vanwege dit proces van aanmaken van de inkt wordt het ook wel eens "mediteren in inkt" genoemd. Het is een traditionele schildertechniek, die vanuit China, met Zenboeddhisten rond de 6e eeuw naar Japan kwam en zich daar verder heeft ontwikkeld. Met de zelf aangemaakte donkere inkt, kunnen we vele schakeringen en kleurdiepten in zwart en grijs creëren. Het penseel, dat we gebruiken, van bijvoorbeeld wolfs- en/of geitenhaar, kan zeer veel inkt/water en dus meerdere tinten bevatten. Hierdoor is het mogelijk om in één penseelstreek een krachtig effect op papier te bereiken.

We schilderen op ristpapier.

In september schilderen we groeten, ment name de glanzende aubergine met haar karakteristieke vorm, in oktober de kraai/ het kauwtje en in november de "circle of life", de Enso, in verschillende vormen.

logo-trans-klein

De International Art Club is een vereniging die je de mogelijkheid biedt je te ontwikkelen in tekenen, schilderen en grafische technieken.

  • Weimarstraat 23

    2562 GN Den Haag

Copyright 2017 IAC DEN HAAG © All Rights Reserved