Sumi-e

De Japanse Sumi-e stijl wordt wel eens "mediteren in inkt" genoemd. Het is een traditionele schildertechniek, die vanuit China, met Zen boeddhisten rond de 6e eeuw naar Japan kwam en zich daar verder heeft ontwikkeld. Met de inkt, die we zelf aanmaken, kunnen we vele schakeringen en kleurdiepten in zwart en grijs creëren. Het penseel, dat we gebruiken, van bijvoorbeeld wolfs- en/of geitenhaar, kan zeer veel inkt/water en dus meerdere tinten bevatten. Hierdoor is het mogelijk om in één penseelstreek een krachtig effect op papier te bewerken. De onderwerpen die we dit najaar gaan schilderen in sumi-e zijn: lijsterbessen (september), gingoblad - van de Japanse notenboom (oktober) en vissen (november).

logo-trans-klein

De International Art Club is een vereniging die je de mogelijkheid biedt je te ontwikkelen in tekenen, schilderen en grafische technieken.

  • Weimarstraat 23

    2562 GN Den Haag

Copyright 2017 IAC DEN HAAG © All Rights Reserved