Kleuren leren kennen en gebruiken

De praktijk van kleur. Mijn benadering van kleur is een destillatie uit een brede studie van het onderwerp kleurwaarneming en mijn ervaringen. Kleur is niet via een theorie te vatten, maar via de praktijk. Daarnaast moeten enkele begrippen geleerd, maar vooral begrepen worden. Bijvoorbeeld uitgaan van 6 basiskleuren en hoe dat te maken heeft met het begrip complementaire kleuren.

Kunnen zien welke tint een onderwerp, of pigment heeft is het belangrijkste. De volgorde weten van de kleuren in de kleurencirkel (=regenboog) helpt daarbij. We gaan vooral oefenen in het zien en het begrijpen van kleur.

logo-trans-klein

De International Art Club is een vereniging die je de mogelijkheid biedt je te ontwikkelen in tekenen, schilderen en grafische technieken.

  • Weimarstraat 23

    2562 GN Den Haag

Copyright 2017 IAC DEN HAAG © All Rights Reserved