Huidskleur, lezing Simone Kappeyne

Hoe geef je in een portret de huidskleur weer? Hoe zwart zijn zwarte mensen? Hoe wit zijn witte mensen? Is er verschil in de schaduw? Is er verschil in de delen die licht vangen? Vinden we vijftig tinten grijs? Om een antwoord te vinden op deze vragen onderzoeken we werk van bekende kunstenaars. We vergelijken de portretten die Marlene Dumas heeft gemaakt van Nelson Mandela en Osama bin Laden. We onderzoek de zwart-witte afdrukken van de houtsnedes waarmee Domenique Himmelsbach de Vries portretten heeft laten maken van vluchtelingen. We kijken naar foto’s van Erwin Olaf, die onlangs een tentoonstelling had in het Gemeentemuseum.

In aanvulling op de beelden krijg je een korte oefening, waarin je zelf met houtskool experimenteert om verschillende huidskleuren weer te geven.

logo-trans-klein

De International Art Club is een vereniging die je de mogelijkheid biedt je te ontwikkelen in tekenen, schilderen en grafische technieken.

  • Weimarstraat 23

    2562 GN Den Haag

Copyright 2017 IAC DEN HAAG © All Rights Reserved