Cursus olieverf stilleven voor beginner en gevorderde

In deze cursus wordt aandacht besteed aan alle essentiële factoren die nodig zijn om een schilderij te maken met olieverf. Je leert hoe je in olieverf een stilleven moet opzetten, opbouwen en uitwerken. Je kan zelf meegebrachte voorwerpen naschilderen of gezamenlijk aan een door de docent opgezet stilleven werken. De docent biedt uiteraard hulp bij het kiezen van de onderwerpen.

Na het maken van een aantal schetsen met houtskool/krijt op papier die helpen om de onderwerpkeuze en de compositie te bepalen gaan we schilderen. Aan bod komen o.a.: het opzetten van het schilderij, het mengen van de verf en materiaalgebruik, kleur en vorm, licht en schaduw. Ook de persoonlijke zienswijze en beeldvorming/stijl van de cursist komen aan bod. Iedereen is welkom: van beginner tot gevorderde. Voor degenen die al zelfstandig met olieverf kunnen werken biedt deze workshop een verdieping voor het ontwikkelen van de eigen stijl. Er is ruim aandacht voor individuele begeleiding tijdens de cursus omdat er met een relatief kleine groep wordt gewerkt.

Voor aanvang van de cursus ontvang je een lijst met de benodigde materialen.

Voor wie nog nooit met olieverf heeft gewerkt en het een keer wil proberen, beschikt IAC over een kleine voorraad olieverf.

logo-trans-klein

De International Art Club is een vereniging die je de mogelijkheid biedt je te ontwikkelen in tekenen, schilderen en grafische technieken.

  • Weimarstraat 23

    2562 GN Den Haag

Copyright 2017 IAC DEN HAAG © All Rights Reserved