Workshop olieverf voor beginner en gevorderde

Tijdens de workshop wordt aandacht besteed aan alle essentiële factoren die nodig zijn om een schilderij te maken met olieverf. Na een korte introductie (wat zijn de typische kenmerken van olieverf? ) gaan we al direct aan de slag. Je kan je op de workshop voorbereiden door na te denken over wat hem of haar inspireert en aan de hand daarvan foto’s of enkele stillevenobjecten meebrengen. Men kan ook iets naar de fantasie schilderen. De docent biedt uiteraard hulp bij het kiezen van de onderwerpen. Na het maken van een aantal schetsen met houtskool/krijt op papier die helpen om de onderwerpkeuze en de compositie te bepalen gaan we schilderen. Aan bod komen o.a.: het opzetten van het schilderij, het mengen van de verf en materiaalgebruik, kleur en vorm, licht en schaduw. Ook de persoonlijke zienswijze en beeldvorming/stijl van de cursist komen aan bod. Iedereen is welkom: van beginner tot gevorderde. Voor degenen die al zelfstandig met olieverf kunnen werken biedt deze workshop een verdieping voor het ontwikkelen van de eigen stijl. Er is ruim aandacht voor individuele begeleiding tijdens de cursus omdat er met een relatief kleine groep wordt gewerkt. Voor wie nog nooit met olieverf heeft gewerkt en het een keer wil proberen, beschikt IAC over een kleine voorraad olieverf.

Voor meer info over data en inschrijven klik hier .

 

 

logo-trans-klein

De International Art Club is een vereniging die je de mogelijkheid biedt je te ontwikkelen in tekenen, schilderen en grafische technieken.

  • Weimarstraat 23

    2562 GN Den Haag

Copyright 2017 IAC DEN HAAG © All Rights Reserved